Emmaculata Guntram Machaninga

Emma ble født 1 februar 1977. Hun er nr. 3 i en søskenflokk på 7, pluss ei eldre halvsøster. Emma har 4 års utdannelse som mekaniker, hun hadde nylig avsluttet skolen da hun begynte å jobbe for meg i juni i 1999. Det var veldig vanskelig å få jobb etter utdannelsen, mekaniker er ikke kvinnejobb i Tanzania enda, derfor kom hun til meg og tilbød sin arbeidskraft. Hun snakker godt engelsk, skolen hun gikk hadde amerikanske lærere. Hun er utrolig lærevillig, og lærte veldig fort vask og reingjøring på europeisk vis. Hun lærte også veldig fort å lage enkel norsk mat. Det beste ved henne er at hun er til å stole på. Det er absolutt ingen selvfølgelighet i Afrikanske land.

Til daglig kalt Emma, eller Mama Happy, fordi hun har en datter som heter Happy, som fyller 6 år den 8. juni.

 

Hennes far døde like før jul i 2000, moren døde mindre enn to måneder seinere. Hun fikk da ansvaret for sine tre yngre søstre. Hun hadde da en vanskelig tid, mange andre i familien dukket opp og skulle bli med på "lasset", men etter et halvt år klarte hun å ordne opp i det.

Emma har arbeidet hardt i den tiden jeg har kjent henne, hun kjøpte tidlig tomt, og har bygd seg et bra hus, med strøm og innlagt vann. Hun har også kjøpt ca. 8 mål jord, hvor hun dyrker mais, og litt bananer. Hun har også kjøpt ca. 20 mål hvor hun dyrker sukkerroer.

Hun har også startet en liten butikk, hvor hun selger dagligvarer til lokalbefolkningen. Hun har også bygget et hus til med fire rom. Dette skulle leies ut, og inntektene skulle brukes til utdanning for Happy. Det er dette huset som nå blir barnehjem.

Emma har "barnetekke", for hver gang jeg har kommet hjem til henne, kryr det av unger i alle aldre både inne og utenfor huset hennes, så jeg er overbevist om at hun vil gjøre en utmerket jobb som bestyrer for barnehjemmet.

Harald